sâmbătă, 28 mai 2011

Accesorii foto

 Carduri SDHC 

Ieri am avut neplacerea ca unul dintre carduri sa mi se strice, mai exact un Lexar Professional de 4Gb. Aparent constructia carcasei nu este dintr-un plastic destul de rezistent, mai exact partea de sus a cardului a inceput sa se desprinda. Am mai citit diverse commentari pe site-urile de specialitate si se pare ca mai multi utilizatori au intampinat aceeasi problema cu cardul, in unele cazuri partea de jos a cardului(cea cu contactele) a inceput sa se deterioreze.

 Problema cea mai mare cu cardul meu ar fi fost pierderea butonului pentru Write-Protect in aparatul foto, la inceput am incercat sa scot butonul de Write-Protect iar dupa aceea aparatul imi arata ca mai am 0 cadre ramase. Se pare ca fara acel buton Write-Protect este activ(nu se pot scrie date pe el), asa ca m-am decis sa inlocuiesc cardul cu unul mai spatios si ceva mai rapid. Ca si alternativa la un pret destul de ok am gasit pe F64 un SanDisk de 8Gb, mai exact SanDisk Extreme Pro.

 Ca si plusuri fata de celalalte carduri din clasa ar fi:
 • Viteza de scriere: pana la 45MB/s
 • Viteza de citire: pana la 45MB/s
 • Capacitate: 8GB
 • Temperatura optima de functionare: -25ºC - 85°C Din cate am vazut pe site-ul producatorului, acesta ar fi rezistent apa si socuri. Tot la ei pe site am gasit si afirmatia ca ofera garantie pe viata pentru acest produs.

Mai jos am pus un scurt clip cu testul de viteza facut pe un Nikon D7000 si un Nikon D90:


 

Pana la primirea noului card, m-am decis sa incerc sa il repar pe cel vechi si asa am inceput sa caut solutii.   Aparent cea mai simpla ar fi urmatoare:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu